16.09.2017: Tentoonstelling Helena Van Driessche

Helena Van Driessche is studente Schilderkunst aan het KASK in Gent. Uit haar werk blijkt een duidelijke fascinatie voor de vrouwelijke vorm en vergankelijke schoonheid, zoals een smeltende poolkap. In beide onderwerpen koppelt ze het brutale aan het sensuele, punk aan glamour, rigiditeit aan dynamiek. De focus ligt op een visuele impressie nalaten, eerder dan een verhaal vertellen. Krachtige penseelstreken, levendige kleuren en monumentale proporties doen sterk denken aan het expressionisme. Helena Van Driessche is a student Fine Arts at Kask in Ghent. Her work contains a visible fascination with the female form and transient beauty, like melting polar ice. In both themes she fuses the brutal with the sensual, punk with glamour, rigidity with dynamics. The focus lies on leaving a visual impression, rather than telling a story. Fierce brush strokes, vivid colours and monumental proportions remind us of the expressionism.

helena foto

Geef een reactie