01.04.2016, BEAM Electronic Music Festival @ Bleek

BEAM Showcase

Praktisch

Datum: 1 april 2017

Locatie: BLEEK, Truweelstraat 122, 9100 Sint-Niklaas

Start: 20:00

Einde: 01:00

Inkom: €4 aan de kassa

Facebook: https://www.facebook.com/events/939502746185912/

Organisatie: Otium (feitelijke vereniging bestaande uit Wannes Dewanckel, Felix Goedemé en Hannes Rooms

Concept

BEAM is back!

Op zaterdag 1 april wordt BLEEK omgetoverd tot BEAM Showcase. Intiemer maar daarom niet minder interessant. BEAM Showcase staat garant voor een avond boordevol Belgische elektronische muziek en audiovisuele kunst. Laat je verrassen door onze selectie opkomend talent.

BEAM showcase is bescheidener van opzet dan de eerste editie van BEAM. Deze keer kozen we voor een avondconcept. De ruimte van BLEEK zal ingericht worden als concertzaal met bar en terras. Daarnaast zal er ook een audiovisuele kunstinstallatie te bezichtigen vallen.

Line up

Ook deze keer hebben we gezorgd voor een gevarieerd muzikaal aanbod namelijk:

Wulfy Benzo

Wat zou er gebeuren, moesten Drake’s beatmakers op hol slaan? Dan krijg je waarschijnlijk een geluid dat sterk op de sound van Wulfy Benzo zou lijken. Deze excentrieke Antwerpse rapper kondigde onlangs aan dat hij vier jaar lang gaat stoppen met optreden. Vooraleer hij de muzikale handdoek in de ring gooit, brengt hij nog een bezoekje aan Sint-Niklaas. Mis dit niet!

Nightshop

Vroege vogels herinneren zich misschien de set van Nightshop op de eerste editie van BEAM nog. Sindsdien hebben de jongens niet stil gezeten. Na twee EP’s uitgebracht te hebben op een half jaar tijd, is Nightshop bezig aan EP3. Deze laatste worp komen ze op 1 april voorstellen op BEAM Showcase.

Icy Fake

 

Aomame

Talent uit eigen stal. Naast lid van onze BEAM resident DJ’s is Alexander Vermoere ook producer. Onder zijn alias Aomame maakt hij dromerige minimalistische, elektronica waarbij Bonobo en Nicolaas Jaar nooit veraf zijn.

Voorgeschiedenis

Begin 2016: We vonden dat er in Sint-Niklaas niet genoeg initiatieven waren rond elektronische muziek en besloten om hierin verandering te brengen.

26 juni 2016: Eerste editie van BEAM. Deze vond plaats in het Huis Van Den Berghe (Grote Markt 19, vandaag De Gouden Arend) Deze eerste editie was een nauwe samenwerking met Concertzaal De Casino.

BEAM was een dag vol elektronische muziek met onder meer Oaktree, Harted, SKY H1, Aerobe, Kassett, Universe en Avondlicht op de affiche. Daarnaast werden enkele films getoond in de BEAM cinemazaal (o.a. Rise & Shine van Ira Goryanova).

Ook gaven we via Sonar Soundlab de kans aan jongeren om te experimenteren met elektronische muziek. In een aparte ruimte konden zij aan de slag met geïmproviseerde apparatuur.

We beschouwen deze eerste editie als geslaagd. De reacties van artiesten en publiek waren lovend.

22 februari 2016: Otium wint in de categorie “aanstormend talent” op de avond van de Sint-Niklase Cultuurprijzen

 

 

Geef een reactie